Aktuelt/På Kristent Media-toppmøte i Jerusalem

På Kristent Media-toppmøte i Jerusalem

EAL Media
09. Desember 2022
På Kristent Media-toppmøte i Jerusalem På Kristent Media-toppmøte i Jerusalem

EALs President Jan-Aage Torp er blant de inviterte lederne på Christian Media Summit i Jerusalem 11.-14. desember.

– Jeg var glad for plutselig å få en invitasjon for noen uker siden via Israels ambassadør i Norge, Avi Nir-Feldklein, sier Jan-Aage.

– Det er absolutt viktig å ha en reell forståelse av hver enkelt nasjon i Midtøsten i disse tider, understreker Jan-Aage Torp som både i 2021 og 2022 har fått enestående innblikk i Republikken Egypt som invitert gjest på den årlige islamkonferansen i Kairo, via Egypts ambassadør i Norge, Amr Ramadan, organisert av president Abdel Fattah El-Sisi og departementet for Awqaf.

Den israelske regjeringens pressekontor ved statsministerens kontor er arrangør, og beskriver toppmøtet på denne måten:

«Toppmøtet samler 150 av de øverste ledere innen kristen media og opinionsledere fra hele verden, inkludert grunnleggere og administrerende direktører for verdenskjente kristne medieaktører, til dialog om sentrale temaer som er relevante for Israel og den kristne verden. Målet med toppmøtet er å fremme bedre forståelse og styrke vennskapet mellom kristne over hele verden og staten Israel. Formålet med denne fellessamlingen er å tilrettelehhe for samarbeid med kristenheten og styrke alliansen mellom kristne og staten Israel. Israels regjering ser på kristne medier som en viktig og profesjonell informasjonskanal til kristne seere, lesere og internettbrukere over hele verden. Toppmøtet inneholder dyptpløyende møter med Israels politiske, sivile, kulturelle og religiøse ledelse.»

Timeplanen inkluderer en tale av utpekt statsminister, Benjamin Netanyahu; Moshe Lion, ordfører i Jerusalem; Josh Reinstein, direktør for Knesset Christian Allies Caucus; Medlemmer av Knesset; Ledere for store israelske institusjoner; og media.

 

Powered by Cornerstone