Aktuelt/Familievernprisen 2022 til «40 Days for Life»

Familievernprisen 2022 til «40 Days for Life»

EAL Media
20. Juli 2022
Familievernprisen 2022 til «40 Days for Life»

Familievernprisen 2022 blir tildelt den europeiske avdeling av den internasjonale Ja-til-Livet-bevegelsen «40 Days for Life» som siden den spede begynnelse i Texas i 2004 har reddet 21.616 babyer fra abortdøden. 

Kristen Koalisjon Norges styreformann Jan-Aage Torp forteller om en seiersbevegelse som i løpet av 18 år har vært et av de fremste redskaper til å avskaffe friabortloven i USA, og som hittil er i full gang i 64 nasjoner.

- Vi regner med stor oppmerksomhet i Norge, Skandinavia, Europa, USA og globalt om denne begivenheten, sier Torp.

Kristen Koalisjon Norge (KKN) er tilknyttet European Apostolic Leaders (EAL).

Bevegelsens europeiske ledere - Tomislav Cunovic (Frankfurt), som er Europadirektør for Internasjonale Forhold, og Robert Colquhoun (London), som er Direktør for Internasjonale Kampanjer - kommer til Oslo for å motta Familievernprisen under en høytidelig seremoni fredag kveld 18. november.

Prisen er statuetten «En familie i Europa» som ble laget av den ledende norske kunstner Tore-Bjørn Skjølsvik som en gave for Familievernprisen.

Lørdag 19. november blir det et Ja-til-Livet-symposium i hovedstaden der lederne for «40 Days for Life» holder foredrag og presenterer vitnesbyrd og strategier om denne fremadstormende bevegelse. 

Grunnleggeren av bevegelsen, Shawn Carney, og deres juridiske ekspert Matt Britton - begge fra USA - vil trolig også medvirke. Dette vil gi begivenheten større betydning i lys av deres resultater i USA.

Alle tidligere vinnere av KKNs familievernpris blir invitert, og flere av dem vil medvirke under lørdagens symposium.

Foreløpig har presidenten for Ordo Iuris, Jerzy Kwasniewski (Polen), bekreftet sin deltagelse. Det arbeides med at de øvrige prisvinnerne også skal komme, nemlig eksekutivdirektøren for ADF International, Paul Coleman; tidligere visepresident i Moldovas parlament, Valeriu Ghiletchi; lege Katarzyna Jachimowicz (Polen/Norge); og familien Bodnariu (Romania/Norge).

Sted for fredagskvelden og hele lørdagen er TV Visjon Norges konferansestudio i Oslo, «Studio 28».

Program og påmeldingsinformasjon vil offentliggjøres i løpet av august.

Powered by Cornerstone