Aktuelt/Familievernprisen 2022 for barnet i mors liv

Familievernprisen 2022 for barnet i mors liv

Kristen Koalisjon Norge
Norge Idag, Marie Hagen van Wyk
07. Oktober 2022
Familievernprisen 2022 for barnet i mors liv2022: De europeiske prisvinnere fra «40 Days for Life» i november 2022, Tomislav Cunovic fra Frankfurt og Robert Colquhoun fra London. Foto: Foto: EAL Familievernprisen 2022 for barnet i mors livFAMILIEVERNPRIS: Siden Jan-Aage Torp (t.h.) lanserte KKNs familievernpris i 2017 har dens betydning og anerkjennelse hatt en eventyrlig utvikling. Foto: KKN

Den 18.-19. november blir det internasjonal familievernpris-utdeling og seminar om kampen for barnet i mors liv i Oslo.

Høytidelighetene finner sted i Oslo der de europeiske ledere for bevegelsen «40 Days for Life», sammen med de amerikanske lederne, tar imot prisen og presenterer visjonen og strategiene som har bidratt til at USAs Høyesterett i sommer fjernet den nasjonale retten til fri abort.

Dette forteller formannen i Kristen Koalisjon Norge (KKN), Jan-Aage Torp.

Eventyrlig

Siden Torp lanserte KKNs familievernpris i 2017 har dens betydning og anerkjennelse hatt en eventyrlig utvikling.

– De første to årene inngikk prisutdelingen som innslag under TV Visjon Norges Studio Direkte, men fra 2019 ble prisen internasjonal, forteller KKNs formann.

– I mai 2019 skjedde seremonien i Romanias parlament i Bukuresti under nærvær av en rekke parlamentarikere og med dekning av rumensk nasjonal TV. Etter en pause i pandemiåret 2020 skjedde seremonien i 2021 i den koptiske katedralen i den østerrikske hovedstaden Wien, og med TV-dekning av polsk nasjonalt TV.

Landegrenser

– I år vil TV Vision Heaven sende direkte fra prisutdelingen på fredag kveld 18. november kl 20, og fra seminaret på lørdag 19. november fra kl 12:00 til kl 17:00, forteller Jan-Aage.

– Det er utvidelsen av Visjons sendeflate til kontinentene gjennom en ny satelitt som gjør at vi ønsker denne TV-dekningen i år, fordi vi er ikke bare en «norsk» pris. KKN er i Norge, men prisen sikter mot Europa og verden, fordi kampen for familieverdiene krysser lande- og kontinentgrensene, fastslår Torp.

Konfesjonsgrenser

Familievernprisen 2022 for barnet i mors livPRISUT- DELINGEN i 2019: Prisutdelingen i det rumenske parlamentet i 2019. Foto: KKN

Jan-Aage Torp forteller at Familievernprisen også krysser alle konfesjonsgrenser, fordi LIVET og FAMILIEN tilhører menneskeheten, og basis er Bibelen, Den Hellige Skrift.

Familievernprisen 2022 for barnet i mors livPRISUTDELINGEN I 2021: (Venstre til høyre) Paul Coleman, Rachel Naguib, Ambassadør El-Molla, Jan-Aage Torp, Biskop Gabriel, Christopher Poeschl, og Jerzy Kwasniewski. Foto: KKN

– Det er spennende at prisvinnerne hittil har vært pinsevenner, katolikker, en baptist, og en evangelikaler. Og årets prisvinnere er tydelige på sin katolske tilhørighet, selv om de har fått med seg en økende mengde pinsevenner og evangelikalere, forteller Jan-Aage.

– Allerede i september 1993 under en TV-debatt i Oslo lanserte jeg KKNs strategi om å bygge allianser med katolikker i kampen imot abort, forteller Jan-Aage. – Det vakte bestyrtelse den gangen i pinsesammenhenger, men jeg visste at katolikkene har en mye sterkere overbevisningskraft i de store etiske spørsmålene enn pinsevenner og evangelikale.

Torp forteller om enda en «konfesjonell utvidelse» i fjor, da prisoverrekkelsen skjedde i den koptiske katedralen i Wien:

– Dette skjedde, ikke minst, fordi KKNs kontaktperson i Østerrike, Dr. Rachel Naguib, er en koptisk kristen fra Egypt som lever og arbeider i Wien. Hun spurte den koptiske biskopen som straks svarte ja!

– Det var også spesielt i fjor at den egyptiske ambassadøren til Østerrike, Hans Eksellense El-Molla, som selv er muslim, brakte en sterk hilsen under den TV-sendte seremonien, sier Jan-Aage. Han forteller at dette skjedde på grunn av hans vennskap med den egyptiske ambassadøren i Oslo.

Seremonien

– Under seremonien fredag kveld 18. november blir det sang, musikk, kulturelle innslag, bibellesning, hilsninger, gratulasjonstaler fra ambassadører og støttespillere, og en takketale fra lederne av «40 Days for Life». Det blir en fest! sier Jan-Aage, som selv leder seremoniene hvert år, denne gangen sammen med sin kone, Aina.

Seminaret

– På lørdagens fem-timer-lange seminar blir det foredrag ved lederne av «40 Days for Life», inklusive et innlegg på spansk ved den colombianske lederen, Pamela Delgado. Det blir også innlegg fra tidligere prisvinnere. Foreløpig er Jerzy Kwasniewski (Ordo Iuris) fra Polen bekreftet, men vi arbeider med å hente til Oslo prisvinnerne fra 2017, Ruth & Marius Bodnariu fra Romania; fra 2018 Katarzyna Jachimowicz fra Polen/Norge; fra 2019, Valeriu Ghiletchi fra Moldova; og fra 2021, Paul Coleman (ADF International) fra Østerrike.

– Seminaret blir inspirasjonelt og instruktivt med sterke vitnesbyrd, understreker KKN-formannen.

Jan-Aage Torp forteller at det blir anleding til å melde seg på via Checkin som blir åpen for registrering fra mandag 10. oktober på KKNs nettsider.

Powered by Cornerstone