Aktuelt/Nederland: «Israel for retten»-konferanse i Haag

Nederland: «Israel for retten»-konferanse i Haag

Norge Idag, Aleksander Overå
28. Mars 2023
Nederland: «Israel for retten»-konferanse i HaagJan-Aage Torp er flankert av Andrew Tucker og Avi Bell (foto: EAL)

En banebrytende konferanse om hvordan Israel og Palestinakonflikten blir håndtert arrangeres denne uken i «verdens juridiske hovedstad», Haag i Nederland, med noen av verdens fremste professorer og eksperter i folkeretten.

Arrangører er tenketanken «Haag-initiativet for internasjonalt samarbeid» (thinc.) og den nederlandske bevegelsen Kristne for Israel.

Jan-Aage Torp, som er president for European Apostolic Leaders (EAL), deltar i konferansen og rapporterer ikveld til Norge Idag etter en velkomst-mottagelse for talerne og spesielle gjester:

- Det er en stor begivenhet som dessverre går Norge hus forbi. Her er hovedaleren den verdensberømte Dr. Hillel Neuer fra UN Watch, en rekke professorer fra Israel, Europa, USA og Canada, samt lederen av Israel Allies Foundation i Jerusalem, Josh Reinstein. Jeg gleder meg spesielt til å høre jussprofessor fra Bar-Ilan-universitetet i Jerusalem, Dr. Abraham Bell, som skal ta for seg hvilken rolle Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) har. 

- Jeg har kjent Andrew Tucker som er direktør for «Haag-initiativet for internasjonalt samarbeid» i snart 10 år, og ser hvordan hans grundighet skaper problemer for de som driver hekseprosesser imot Israel, sier Jan-Aage Torp.

Konferansen i Haag finner sted onsdag og torsdag.

Powered by Cornerstone