Aktuelt/Pastor Saleem samler inn til forsoning i Nasaret på julaften

Pastor Saleem samler inn til forsoning i Nasaret på julaften

EAL Media
11. Oktober 2022
Pastor Saleem samler inn til forsoning i Nasaret på julaftenPastor Saleem Shalash, professor Eugene Kontorovich og Pastor Jan-Aage Torp i en hyggelig kaffesamtale på Q42 (foto: EAL)

På julaften ifjor inviterte Home of Jesus the King Church i Nasaret til forsoningsfeiring på selveste julaften, og titiusener av jøder, muslimer og kristne kom for å motta gaver fra menigheten. Men i år utvider Pastor Saleem Shalash og menigheten satsingen.

Dette fortalte Pastor Saleem under EALs konferanse i Q42 i Kristiansand i slutten av september. 

Enhet

- Som arabisk pastor opplever jeg at enhet mellom arabere og jøder alltid har vært kjernen i visjonen Gud ga oss for Home of Jesus the King (HOJTK) Church. Det var et kall vi alltid ble drevet av, og vi har vært vitne til den utrolige innvirkningen forsoning og enhet kan ha på samfunnet vårt. Til tross for hva mange tror, ​​er sameksistens mellom jøder og arabere reell i Israel. HOJTK Church er et perfekt eksempel på det, forteller han begeistret.

Pastor Saleem fortsetter: - Å betjene og tjene det arabiske og jødiske samfunnet sammen, både i humanitær innsats, så vel som åndelig veiledning som Jesu etterfølgere, har vist seg å være utrolig berikende og fruktbart. Folk er naturlig tiltrukket av enhet. Å søke rettferdighet og fred er ikke bare et bibelsk konsept vi sikter mot, det er vår daglige virkelighet gjennom arbeidet vi gjør blant både jødiske og arabiske samfunn, som bringer dem sammen i tilbedelse, samt når vi dem med vår avgjørende humanitære innsats.

Ikke uoppnåelig

- Enhet er ikke et uoppnåelig mål, det er virkeligheten til de som velger å være jordens salt (Matteus 5:13), understreker Shalash. - Gjennom Jesus og hans kall for oss til å være fredsskapere som skal kalles «Guds barn» (Matt 5:9), søker vi å knytte sammen det som er splittet, å bringe rettferdighet og fred til både jødiske og arabiske samfunn ved å bringe dem sammen, mens de tjener som Guds bro i å forene det som er delt.

Fred?

- Men kan man forvente fred i Midtøsten?

- Det vage konseptet om fred i Midtøsten som verden ser for seg er en uoppnåelig politisk idé basert på ting som har lite å gjøre med sann fred og rettferdighet. Dette kan bare oppnås gjennom Jesus, og den forsoningen vi har gjennom ham. Det vage og uoppnåelige konseptet er faktisk en realitet for oss; vi lever det, vi tjener og tjener basert på nettopp den ideen, at fred og rettferdighet starter med oss ​​når vi når ut til både jøder og arabere og forener dem, binder dem gjennom Jesu Kristi kjærlighet som fredsskaperne vi alle er kalt til. være.

Hvorfor Nasaret?

- Hvorfor samles så mange i Nasaret på julaften?

- I Det nye testamente beskrives Nasaret som vår Herre Jesu barndomshjem, og har som sådan vært et sentrum for kristen pilegrimsreise i uminnelige tider, med mange kirker, helligdommer og monumenter reist for å minnes bibelske begivenheter.

Saleem Shalash fortsetter: - Nasaret er også kjent som «den arabiske hovedstaden i Israel» og har en befolkning på 77 445, hvorav 69% er muslimske arabere og 30,9% er kristne arabere. I juni 1974 ble Nof HaGalil (tidligere kjent som Nazareth Illit) erklært som en egen by, og den ligger ved siden av gamle Nasaret. , og har en jødisk befolkning på 41 734.

Konkret

- Hva er det konkret dere samler inn til for julaften?

- Vi trenger minst 10.000 dollar som dekker kostnadene ved å pakke tusener av julegaver med hyggelige og nyttige gaver, kombinert med en ord av Jesus som verdens håp. Vi gjør pakkingen selv, og forbereder oss til at titusener skal komme til Nasaret.

- Hvordan kan givere i Norge bidra med penger?

- Det enkleste for oss og nordmenn er å klkke på vår nettside https://www.homejtk.org/ og dernest klikke på knappen «Donate». Der kan givere velge å gi gjennom Paypal, betalingskort, eller ved bankoverførsel.

Powered by Cornerstone