Aktuelt/Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om Jesus

Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om Jesus

Norge Idag, Aleksander Overå
24. Desember 2022
Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om JesusPastor Saleem Shalash, til venstre på bildet, og Jesus the King Church deler ut tusenvis av julegaver på julaften. Foto: Jesus the King Church Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om JesusBilen som skal brukes i opptoget på julaften pyntes. Foto: Jesus the King Church Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om JesusBilen som skal brukes i opptoget på julaften pyntes. Foto: Jesus the King Church

I Juleopptoget i Nasaret på julaften er det musikere, dansere, fantastiske kostymer og fyrverkeri til glede for voksne og barn. Det er det største juleopptoget i Israel og tusenvis reiser hvert år til byen der Jesus vokste opp for å oppleve det. Pastor Saleem Shalash og menigheten hans Home of Jesus the King Church, deltar i opptoget med en bil som er dekorert med bibelvers, engler og julepynt.

oktober skrev Norge IDAG om innsamlingsaksjonen til Home of Jesus the King Church i forbindelse med julefeiringen. Da fortalte Shalash at de trengte minst 10 000 dollar for for å kunne dele ut hyggelige og nyttige gaver kombinert med ord om Jesus som verdens håp.

Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om JesusBilde fra det årlige juleopptoget i Nasaret i 2021. Foto: NTB/AP Photo/Ariel Schalit Nasaret: Delte ut tusenvis av julegaver og vitnet om JesusI desember besøkte Saleem Shalash (t.h.) og Jesus the King Church sykehjem. Der sang de julesanger og delte ut julegaver. Foto: Jesus the King Church

Nå er alle gavene pakket og klare til å glede tusenvis av barn.

— Vi deler ut 3000 gaver til barn, både til arabere og jøder. Hver enkelt gave inneholder sjokolade, leketøy og en kjøleskapsmagnet med påskriften «Jesus is the reason for the season.», sier Shalash til Norge IDAG. 
— Vi benytter anledningen til å vitne om Jesus. Vi går ved siden av den dekorerte bilen i opptoget mens vi deler ut gaver til foreldre og barn.

Tidligere i desember har menigheten besøkt sykehjem, der de delte ut gaver og sang juleesanger.

Nasaret kalles den «arabiske hovedstaden i Israel.» Omtrent 31 prosent av innbyggerne i byen er kristne, mens 69 prosent er muslimer.

Vi forstår at vi får en guddommelig mulighet til å gjøre noe godt og formidle Guds kjærlighet. Jødene og araberne vi kommer i kontakt med spør alltid: «Hvorfor gjør dere dette? Hvorfor hjelper dere oss?» Vi har da muligheten til å dele at Jesu kjærlighet maner oss til å være en velsignelse, og at det er Jesu ønske at Israels folk skal bo sammen i fred, kjærlighet og med kunnskap om hans sønn Jesus Kristus, skriver menigheten i forbindelse med det veldedige arbeidet de driver.

— Vi gir ikke fordi vi får noe tilbake, men ganske enkelt er vi givere fordi det er Guds natur i oss. Kan det finnes en bedre formidling av julens budskap enn å vise raushet, vennlighet og velvilje overfor de som er mindre heldige enn oss?, sier Shalash.

Powered by Cornerstone