Aktuelt/Presidenten i Israel Allies Foundation mottok æresdoktorgrad: — Fremmer trosbasert diplomati og judeo-kristne verdier

Presidenten i Israel Allies Foundation mottok æresdoktorgrad: — Fremmer trosbasert diplomati og judeo-kristne verdier

Markerte «Nasjonal vennskapsdag» med Israel i Guatemala
Norge Idag, Aleksander Overå
19. Mai 2023
Presidenten i Israel Allies Foundation mottok æresdoktorgrad: — Fremmer trosbasert diplomati og judeo-kristne verdierJosh Reinstein talte i Knesset under relanseringen av Knesset Christian Allies Caucus (Knessets Kristne Venner) 2. mai 2023. Foto: Oslokirken Presidenten i Israel Allies Foundation mottok æresdoktorgrad: — Fremmer trosbasert diplomati og judeo-kristne verdierJosh Reinstein og Jan-Aage Torp. Idag finnes 52 parlamentariske venneforeninger på alle kontinenter. De virker under paraplyen Israel Allies Foundation. I Europa er nordmennene Dag Øyvind Juliussen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ) og Jan-Aage Torp fra European Apostolic Leaders (EAL) styremedlemmer. Foto: Oslokirken

— Det er en sann ære å motta denne æresdoktorgraden. Den representerer en anerkjennelse av hvor viktig trosbasert diplomati til støtte for Israel er. Akademiske ledere slutter seg nå til religiøse og politiske ledere rundt om i verden for å erkjenne at det å støtte Israel ikke bare er bibelsk og politisk korrekt, men også etisk korrekt, sa Josh Reinstein, president i Israel Allies Foundation.

Ifølge en undersøkelse fra 2022 regner 84% seg som kristne i Guatemala. Tallet på evangeliske kristne er stigende. De har i mange år samarbeidet godt med Israel. I 2018 ble Guatemala det første latinamerikanske landet som flyttet sin ambassade i Israel til Jerusalem.

Israel og Guatemala har opprettholdt diplomatiske bånd helt siden Israel ble en uavhengig stat i 1948.

Den guatemalanske nasjonalforsamlingen har erklært 14. mai som en årlig vennskapsdag med Israel. De slår fast at Kunnskapsdepartementet og andre statlige virksomheter skal «fremme utvikling av kulturaktiviteter som oppfordrer til vennskap, hjelp og samarbeid mellom folk», forklarer den internasjonale interesseorganisasjonen World Jewish Congress.

— Dette ble initiert i 2018 med en resolusjon foreslått av den guatemalanske kongressens Israel Allies Caucus (Israels venner), skriver Israel National News.

Årets feiring er spesielt betydningsfull på grunn av Israels 75-årsjubileum.

— Fremmer trosbasert diplomati og judeo-kristne verdier

Josh Reinstein mottok torsdag æresdoktorgraden fra Rural University of Guatemala.
Han mottok graden for sitt «forsvar, styrking, respekt og formidling av menneskerettigheter, som er preget av å fremme trosbasert diplomati og judeo-kristne verdier over hele verden», sa rektor Fidel Reyes Lee.

— Israels Allies Caucus (IAC) i Guatemala gikk i spissen for arbeidet med å flytte landets ambassade til Jerusalem.
Reinstein etablerte IAC i Guatemala i 2017. Fem måneder senere ledet de arbeidet med å flytte landets ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, og fulgte dermed umiddelbart i USAs fotspor, skriver Jerusalem Post.

— Jeg er veldig stolt av denne velfortjente anerkjennelsen fra Rural University of Guatemala som anerkjenner trosbasert diplomati, sa utenriksministeren i Guatemala, Mario Bucaro, som fungerte som Guatemalas ambassadør i Israel da ambassaden ble flyttet.

Israel Allies Foundation har jobbet i mer enn 15 år for å fremme samarbeid mellom parlamentsmedlemmer. Det er 52 Israel Allies Caucus over hele verden, inkludert Israels Knesset Christian Allies Caucus.

Powered by Cornerstone