Aktuelt/Invitert til religionsfrihetkonferanse i Washington DC

Invitert til religionsfrihetkonferanse i Washington DC

Norge Idag, Trine Overå Hansen
23. Juni 2022
Invitert til religionsfrihetkonferanse i Washington DCFoto: Sahar Zargar, TV Visjon Norge

– Jeg har ikke vært i USA på 8 år, men så fikk jeg en mail etter at vi hadde vår fantastiske sendinger i Oslo i Studio 28, fra tidligere senator Sam Brownback, forteller Jan-Aage Torp, pastor i Oslokirken. Sam Brownback ble utnevnt av president Trump til ambassadør for religionsfrihet. – Jeg fikk en invitasjon til å være en aktør i deres internasjonale religionsfrihet-toppmøte eller summit, i Washington DC, fortsetter Torp glad.

Konferansen, som skal holdes i Washington DC tirsdag 28.-torsdag 30., IRF Summit, har fått teamet: «Religionsfrihet for alle, overalt, hele tiden». 

Det var Cindy Jacobs, en god venn av Sam Brownback, som hadde vært på møtet i Oslo, som anbfalte ham å kontakte Torp. Konferansen i Washington DC er ikke bare for kristne, men også muslimer, buddhister, tibetanske buddhister, mange forskjellige retninger, som kommer sammen i en drøfting om betydningen av frihet til religionsutøvelse, frihet til forkynnelse, frihet til å utøve sin tro.

– Trump gjorde fantstiske ting når det gjaldt trosfriheten, blant annet å opprette dette som en egen ambassadrøstilling, påpeker Oslo-pastoren.

I hovedstaden i USA, 28.-30. juni, skal toppledere fra USA og andre land komme sammen til rådslagning. 

– Jeg er kommet sent inn i dette, men for meg er det bare fantastisk å få være med i denne koalisjonen som de danner for religionsfrihet. Her er det representanter for jødene i Israel, men også jødene i andre land. Du har mange ambassadører fra mange nasjoner i USA, lederen for Åpne Dører på verdensplan kommer, det gjør også Päivi Räsänen.

Finske Räsänen, som er medlem i Riksdagen, ble tiltalt i Finland etter å ha sitert det Bibelen sier om homofili på Twitter.
Nå gleder Torp seg til å møte henne og andre som står opp for viktige frihetsverdier.

I tillegg taler Mike Pompeo, arkitekten bak Abraham-avtalene, Nancy Pelosi, speaker i Representantenes Hus, senator Marco Rubio, og en rekke andre, både imamer og rabbinere deltar.

– Alle disse aktørene kommer sammen for å drøfte hva vi kan gjøre for å bedre forholdene for trosfrihet.

Han har de siste årene møtt mange åpne dører inn til regjeringer rundt i verden. 

– Jeg er først og fremst en frelst gutt som vil forkynne Jesus, men når jeg viser respekt for andre, får jeg masse muligheter. Og nå, etter at jeg ble invitert til Washington, har jeg hatt møter med ambassadører på høyt nivå fra verdens største nasjoner, på vegne av deres regjeringer, som samarbeider med meg for at jeg også kan fremme og forstå hva de står for. 

Torp mener en nøkkel til å forstå hverandre, er å lytte.

– For det er sånn at vi kritiserer hverandre ofte uten å kjenne hverandre ordentlig. Det er noe jeg har lært meg, at det er ikke noe lurt å kristisere hverande før man har satt seg ned og lyttet for å høre hva den andre sier. Her er det et unikt forum som kan føre til gode resultater.

– Jeg tror evangeliet om Guds rike skal forkynnes for alle folkeslag, og så skal enden komme.

Powered by Cornerstone