Aktuelt/Parlamentarisk bønn i Bucuresti - kjemper for fred og familie

Parlamentarisk bønn i Bucuresti - kjemper for fred og familie

Norge Idag, Aleksander Overå
06. Desember 2022
Parlamentarisk bønn i Bucuresti - kjemper for fred og familieJan-Aage Torp, EALs President, er med Ruth & Marius Bodnariu fra Romania/Norge og fire av deres barn, og Valeriu Ghiletchi fra Moldova, som kjempet deres sak i Europarådet (Foto: EAL) Parlamentarisk bønn i Bucuresti - kjemper for fred og familieJan-Aage Torp, flankert av Dr. Corlatean og Dr. Ardelean (Foto: EAL) Parlamentarisk bønn i Bucuresti - kjemper for fred og familieJan-Aage Torp (Norge), Preol Dr. Mihal Tita (Rådgiver for Patriark Daniel), og Marshall Cross (Skottland). Foto: EAL

Den årlige bønnefrokosten og tilknyttede arrangementer i det rumenske parlamentet ble holdt igjen denne uken i parlamentspalasset i Bucuresti, Romania. Det årlige arrangementet kunne ikke holdes i 2020 og 2021 på grunn av den globale pandemien.

500 politikere, kirke- og samfunnsledere i Romania og den rumenske diasporaen var samlet til bønn to dager på rad. Internasjonale kirkeledere, politikere og diplomater var også blant gjestene.

Temaet for dette året var «Det tvingende mandatet for fred: Mellom Personlig Eksempel, Felles Innsats, og Offentlig Tjeneste». Det ble frembåret bønner og oppmuntrende ord som tydelig gjenspeiler den alvorlige europeiske situasjonen med krig mellom Russland og Ukraina, og andre trusler imot freden.

Et annet stort fokus var på truslene mot familieinstitusjonen i Europa. Spesielt fokus via vitnesbyrd fra det virkelige liv ble viet til overgrep fra offentlige «barnevernsystemer» i Norge, Danmark og Tyskland.

Bønnefrokosten og tilknyttede arrangementer ble ledet av senator dr. Titus Corlatean og parlamentsmedlem dr. Ben-Oni Ardelëan sammen med medlemmer av bønnegruppen som samler politiske ledere fra begge kamrene i det rumenske parlamentet på ukentlig basis.

Pastor Jan-Aage Torp, som leder European Apostolic Leaders (EAL), har deltatt hvert år siden 2018, og opplevde at alvoret i Europa også preget håndteringen av angrepene på familiene gjennom barnevernet.

— Romanias politiske ledere var enda mer fokusert på å bringe en slutt på maltraktering av familier i Vesten, observerer Jan-Aage.

Powered by Cornerstone