Hendelser/Kristiansand 2022/Jusprofessor i Israel, Eugene Kontorovich: Roste Abrahamavtalene

Jusprofessor i Israel, Eugene Kontorovich: Roste Abrahamavtalene

05. Oktober 2022
Jusprofessor i Israel, Eugene Kontorovich: Roste Abrahamavtalene

(NORGE IDAG) KRISTIANSAND: – Abraham-avtalene har ledet til ekstraordinære relasjoner mellom Israel og arabiske land, men for Europa er avtalen et stort problem, sa Eugene Kontorovich, da han gjestet Norge i forrige uke.

– Det er et godt spørsmål å stille i Norge! sa Eugene Kontorovich da han fikk spørsmål fra Norge IDAGs sjefredaktør, Trine Overå Hansen, om hvordan han tror de såkalte Abrahamavtalene har påvirket Israel og Midtøsten.

Det førte til at Israel ga opp landet, skapte en palestinsk myndighet på Vestbredden og har ikke oppnådd fred. Det var en dårlig idé!

– Abraham-avtalene er virkelig en bra avtale. De handler om «fred for fred» og «anerkjennelse for anerkjennelse». Det har ledet til ekstraordinære relasjoner, hvor man utveksler blant annet handel og priser, og man krever ikke «jødefrie» soner, som er selve antitesen av fred!

Europeisk problem

Eugene Kontorovich er jusprofessor og spesialiserer seg på konstitusjonell og internasjonal rett. Han er en av verdens ledende eksperter på juridiske spørsmål i den arabisk-israelske konflikten og underviser ved ulike universiteter i Israel. Gjennom årene har han gitt råd til flere topptjenestemenn og offentlige avdelinger i både USA og Israel og blir ofte sitert i en rekke kjente internasjonale medier. Forrige helg var han invitert til Internasjonal konferanse i Kristiansand i regi av European Apostolic Leaders (EAL) og Levende Vann Misjonssenter i Kristiansand.

Les artikkelen her.

Powered by Cornerstone