Kristendom er på fremmarsj i Kina

Jan-Aage Torp
07. November 2022
Kristendom er på fremmarsj i KinaAlvin & Eva Cheah (foto: EAL) Kristendom er på fremmarsj i KinaLondon-avisen The Telegraph skrev om Kinas kirker i 2014

Det er bemerkelsesverdig at kristendommen er på fremmarsj i Folkerepublikken Kina! Jeg snakker om lovlige, åpne kirker som er blitt etablert non-stop i nabolag og sosiale kretser i alle regioner i Kina de siste 25 årene.

Den skotsk-fødte professor ved Stanford University, Niall Ferguson, har dokumentert dette i årevis, til forbauselse for nei-sigere i den vestlige verden.

London-avisen The Telegraph skrev en bred presentasjon av den pulserende kristne kirke i Kina i en omslagsartikkel i 2014 der de sa at «Kina (er) på vei til å bli verdens mest kristne nasjon innen 15 år».

Rodney Stark (1934-2022), professor ved Baylor University, sjokkerte Vesten i 2015 med sin sosiologiske bok, «A Star in the East: The Rise of Christianity in China». Han etterlot ingen tvil om at den kristne kirke blir verdsatt, selv av kommunistpartiet, på grunn av de høye standardene for moral og arbeidsetikk i Det nye testamente.

Den kristne kirke i Folkerepublikken Kina vokser i et raskt tempo.

Alt dette ville vært bare teori for meg hvis det ikke hadde vært for min venn i Shanghai - den store kinesiske apostel Alvin Cheah og hans kone Eva. Siden jeg ble kjent med ham for fire år siden, har jeg mottatt sanne historier fra det virkelige liv til kinesiske kristne.

EAL vil dele mye mer av dette i de kommende dager.

I går mottok jeg to nye videosnutter fra to huskirker i Guangdong (tidligere Kanton) der de tjenestegjorde.

Det er nok å si nå at Kirken er på fremmarsj i Folkerepublikken Kina!

Velkommen til å se:

Powered by Cornerstone