Aktuelt/«Israel for retten» i Haag: Pastor Torp utfordret Europa til å henge seg på Israels nye allianser

«Israel for retten» i Haag: Pastor Torp utfordret Europa til å henge seg på Israels nye allianser

Norge Idag, Finn Jarle Sæle
30. Mars 2023
«Israel for retten» i Haag: Pastor Torp utfordret Europa til å henge seg på Israels nye allianserJan-Aage Torp med den fremragende juristen, fru Sandra Oster Baras, som utvandret fra USA til Israel i 1984, og har bodd i 30 år i bosettingen i Samaria, Karnel Shomron, med sin mann og fem barn (foto: EAL)

- Da Netanjahu og Trump sprengte «maratonfeltet» for Israel i 2018-19, ble Europa hengende etter, mens Israels nye allianser i Midtøsten, Afrika, Asia og Latin-Amerika tok over føringen sammen med Israel. Jeg vil utfordre Israelbevegelsene i Europa til å henge seg på de nye allianser, og derved kan muligens EU lokkes til å gjøre det samme, sa pastor Jan-Aage Torp i et engasjert innlegg på konferansen i Haag, «Israel for retten». 

- India, Kina, Indonesia, Brasil, Guatemala og afrikanske land posisjonerer seg for en ny verdensorden som bygger på folkeretten, men ikke lenger defineres kun av USA, Storbritannia og EU, sa Torp. - Disse landene ser i økende grad verdien av samarbeid med Israel.

På telefonen fra Haag forteller Oslokirkens pastor at han fikk spesielt god kontakt med den fremragende juristen, fru Sandra Oster Baras, som utvandret fra USA til Israel i 1984, og har bodd i 30 år i bosettingen i Samaria, Karnel Shomron, med sin mann og fem barn, idet hun har bygd opp bevegelsen «Kristne venner av israelske nærsamfunn» som støtter jødiske bosettinger i Judea, Samaria og Gaza.

«Israel for retten» i Haag: Pastor Torp utfordret Europa til å henge seg på Israels nye allianserJan-Aage Torp med lederen av Israel Allies Foundation, Josh Reinstein, som han har utstrakt samarbeid med (foto: EAL)

- Fru Sandra Baras understreket i en panelsamtale idag at selv om Netanjahus regjering trolig har gått litt for fort fram med de rettslige reformene, så er de høyst nødvendige. Hun understreket at Israels høyesterett har vært styrt fra venstresiden i Israel siden 1948, men de siste 30 årene har innvandringen til Israel dreiet befolkningen kraftig til høyre, og det er denne utviklingen som har skapt de fryktbaserte demonstrasjonene på venstresiden i israelsk samfunnsliv, forteller pastor Torp, som forøvrig også var med lederen av Israel Allies Foundation, Josh Reinstein, som han har utstrakt samarbeid med.

Powered by Cornerstone