Aktuelt/– Det er egentlig nå, mer enn noen gang før, at vi trenger gode Israelvenner

– Det er egentlig nå, mer enn noen gang før, at vi trenger gode Israelvenner

Kristen Koalisjon Norges Israel-seminar
Norge Idag, Ingvill Mydland
04. November 2023
– Det er egentlig nå, mer enn noen gang før, at vi trenger gode IsraelvennerALVORLIG: Avtroppende leder av Israels Venner på Stortinget, Frps Himanshu Gulati, sier til Norge IDAG at det vi har sett i det siste, er ikke et angrep på Israel – men på menneskeheten. Foto: Ingvill Mydland – Det er egentlig nå, mer enn noen gang før, at vi trenger gode IsraelvennerTalere: Talere på Kristen Koalisjon Norge (KKN) sitt Israel-seminar i Oslo i oktober. Fra venstre: leder for KKN, Jan-Åge Torp, leder for Christian for Israel i Europa, Cornelis Kant, leder av Israels Venner på Stortinget, Frps Himanshu Gulati og leder av Haag-initiativet Andrew Tucker. Foto: Ingvill Mydland

– Det nytter å si fra, for hvis ingen står opp for Israel – vil de med et annet budskap vinne narrativet, sier leder av Israels Venner på Stortinget, Frps Himanshu Gulati.

Han opplever at nordmenn er veldig opptatt av å balansere. Man skal ikke si noe som kan tolkes positivt om Israel, uten at man sier noe negativt om Israel også. Men dette er ikke tiden for å balansere, påpeker han.

– Vi ser den propagandaen Israel er utsatt for, etter at det er Israel som er blitt rammet av brutal terror, understreker Himanshu Gulati overfor Norge IDAG.

– Folk er uskyldig drept, babyer er massakrerte og u-skyldige er tatt som gisler. Det er så viktig å stå opp mot den ondskapen vi nå har sett.

Talte på seminar

Han roser Israelsseminaret i regi av Kristen Koalisjon Norge, der han var en av talerne.

– Det var som å komme hjem. Det var en herlig energi og en varm velkomst, som ikke er hverdagskost. Det er en stor personlig ære for meg å være her. Den varme velkomsten jeg fikk, tar jeg med meg.

– Hvorfor er det viktig å ha slike konferanser?

– Støtten til Israel kommer ikke automatisk. Fordi alt som skjer i Midtøsten er så kontroversielt, så kreves det at vi har modige folk som tør å stikke hodet frem og sier de riktige tingene.

– Tenker du at det nytter?

– Det er viktig, og det nytter, for hvis ingen står opp for Israel – vil de med et annet budskap vinne narrativet.

Himanshu Gulati har selv hinduistisk bakgrunn fra India. I sin tale på Israelsseminaret, understreket han at mange personer i India er sterke støttespillere for Israel.

– En av grunnene til det, er at indiske folk er veldig åndelige. Mange indere har opplevd litt av den samme forfølgelsen og vanskelighetene som Israel har opplevd fra statens begynnelse, sa han.

Mye å lære

Gulati har vært leder for Israels Venner på Stortinget nå i to år, og har vært i Israel mer enn 20 ganger. Han mener vi i Norge og andre nasjoner har masse å lære av Israel, enten det handler om teknologi eller landbruk eller andre ting.

– Israel er en inspirasjon og en modell for oss alle å følge. Så lenge vi tror på lyset, kan vi overvinne mørket.

– Derfor er det en av de vakreste ting i politikken å stå opp for Israel, sa han.

– Jeg respekterer og forstår at konflikten mellom Israel og Palestina har mange sider og er komplisert, men som mennesker burde det vært veldig lett for oss å skille mellom rett og galt. Det å drepe sivile og drepe babyer, det er galt.

– Mange er feige ledere som ikke tar opp dette med at det fortsatt er over 200 gisler i Gaza. La det ikke være tvil om at også de sivile i Gaza lider nå. De er uskyldige, og fanget i konflikten mellom Hamas og Israel. Vår sympati og bønner burde også gå til dem, påpekte han.

Positiv utvikling

Gulati understreket at selv om vi lever i ganske uro-vekkende tider, er det mange positive ting som har skjedd.

– Jeg er 35 år og hadde aldri trodd at jeg i min levetid skulle få se arabiske nasjoner skape fred med Israel. Det er ganske spesielt å se de mange fly som nå går mellom Israel og arabiske land. Det er håp i verden, og mange ting går rett vei!

Powered by Cornerstone