Aktuelt/Folkerettseksperter: – Nå er ikke tiden for å anerkjenne en palestinsk stat

Folkerettseksperter: – Nå er ikke tiden for å anerkjenne en palestinsk stat

Norge Idag, Aleksander Overå
14. November 2023
Folkerettseksperter: – Nå er ikke tiden for å anerkjenne en palestinsk statFolkerettsekspert og leder for Thinc, Andrew Tucker. Foto: Ingvill Mydland

Tenketanken The Hague Initiative for International Cooperation (Thinc) som ledes av folkerettseksperten Andrew Tucker, har i kveld uttalt seg om forslaget der Stortinget ber Regjeringen om å forberede seg på å anerkjenne Palestina som selvstendig stat. Ifølge Thinc er det, etter massakren 7. oktober, ikke realistisk med en fredelig palestinsk stat ved siden av Israel i overskuelig fremtid.

Andrew Tucker var nylig i Oslo som en av hovedtalerne på Kristen Koalisjon Norge (KKN) sitt Israelseminar.

– Det var et fantastisk seminar. Tucker er en av Europas skarpeste juridiske hjerner når det handler om Israels rettigheter, sier KKNs leder, Jan-Aage Torp til Norge IDAG.

– Vil utslette Israel

Thinc er et globalt nettverk av jurister, akademikere og eksperter innen relaterte disipliner som ble grunnlagt i 2017. I uttalelsen skriver de at målet for alle relevante palestinske politiske organisasjoner ikke er fredelig sameksistens, men å ødelegge Israel:

– Realiteten må erkjennes at ikke bare Hamas, men alle relevante palestinske politiske organisasjoner – inkludert den palestinske frigjøringsorganisasjonen og de palestinske myndighetene som hevder å representere og styre det palestinske folket – har ikke som mål å etablere en uavhengig, demokratisk ansvarlig og fredelig stat side om side med Israel. Målet deres er heller å ødelegge den jødiske staten.

Thinc tar til orde for «en ny europeisk tilnærming til den israelsk-palestinske konflikten», og har utarbeidet en liste med ti punkt med noen av aspektene de mener må adresseres. Les hele uttalelsen fra Thinc nedenfor. Den kan også lastes ned som pdf (klikk Engelsk og norsk nederst på denne siden).

Powered by Cornerstone