Aktuelt/Israelsseminar sendes på Visjon Norge denne uken

Israelsseminar sendes på Visjon Norge denne uken

– Gaza er ikke okkupert område
Norge Idag, Ingvill Mydland
13. November 2023
Israelsseminar sendes på Visjon Norge denne ukenTalere: Talere på Kristen Koalisjon Norge (KKN) sitt Israel-seminar i Oslo i oktober. Fra venstre: leder for KKN, Jan-Aage Torp, leder for Christian for Israel i Europa, Cornelis Kant, leder av Israels Venner på Stortinget, Frps Himanshu Gulati og leder av Haag-initiativet Andrew Tucker. Foto: Ingvill Mydland

Folkerettsekspert Andrew Tucker påpeker i seminaret fra Kristen Koalisjon Norge som denne uken sendes på Visjon Norge, at Israel allerede i 2005 trakk seg UT av Gaza.

Mange folkerettslige spørsmål om den reelle situasjonen på Gaza blir tatt opp i det aktuelle Israelseminaret, som ble tatt opp profesjonelt i 4K-kvalitet for TV av Viken Video.

Programmene vil bli vist på Visjon Norge fra mandag 13. til søndag 19. november.

– I 2005 forlot Israel Gaza-stripen, med tvang flyttet de mer enn 8000 jøder ut av Gaza, sier folkerettsekspert Andrew Tucker blant annet i seminaret.

– Dette var jødiske mennesker som hadde bygget opp flotte samfunn. Mange vil si at Israel fortsatt okkuperer Gaza, fordi det er en blokade i dag, der Israel kontrollerer grensen. Men det er bare for å beskytte seg selv. Israel har ingen kontroll med det som skjer i Gaza. Det er viktig, for den okkuperende makt har et ansvar overfor sivilbefolkningen, påpekte Tucker blant annet i seminaret.

– Mandag ble det bestemt at sendetidene på TV Visjon Norge blir oppgradert, slik at samtlige fem hovedsesjoner fra seminaret skal sendes denne uken, sier Jan-Aage Torp i Kristen Koalisjon Norge til Norge IDAG.

Powered by Cornerstone