Aktuelt/Delegasjon av Israel-venner tok felles avstand til Iran

Delegasjon av Israel-venner tok felles avstand til Iran

Norge Idag, Ingvill Mydland
12. Mars 2024
Delegasjon av Israel-venner tok felles avstand til IranI JERUSALEM: Jan-Aage Torp med Israels utenriksminister Israel Katz. Foto: Oslokirken Delegasjon av Israel-venner tok felles avstand til IranISRAELVENNER: Her er de 21 parlamentarikerne fra 21 parlamenter som fikk en statuett for sin tydelige støtte til Israel i sine nasjoner. Foto: Oslokirken

Forrige ukes besøk i Jerusalem av Christian Allies Caucus fra over 20 nasjoner, var trolig største politiske delegasjon som har kommet til Israel etter 7. oktober.

– Noe av det aller viktigste som skjedde i løpet av treffet der 21 av 53 medlemsparlament var representert, var delegatenes fellesuttalelse om Iran, påpeker Oslo-pastor Jan-Aage Torp overfor Norge IDAG.

Under konferansen signerte delegasjonen en resolusjon mot Iran - som ikke var til å misforstå. 
– Resolusjonen fordømmer Irans rolle som sponsor av terrorisme, spesielt for landets rolle i 7. oktober-massakren, understreker Torp.

Hinder for fred

Resolusjonen etterlyser umiddelbare sanksjoner mot det islamske revolusjonære vokterrådet. I tillegg krever resolusjonen at gislene som fremdeles er i fangenskap hos Hamas frigis, og at Hamas omtales som en terrororganisasjon. 
Konklusjonen delegatene som var samlet i Jerusalem, kommer med, er at Iran og deres samarbeidspartnere et hinder for fred i Midtøsten.

Vil nå flere

Den norske representanten Jan-Aage Torp sier til Norge IDAG at målet for delegasjonen er å ha representanter i alle parlamenter. 
– Hele programmet var lagt opp for at vi deltakerne skulle få optimal innsikt i situasjonen i Israel i dag. Vi hadde flere statsråder med oss. Dette er den største politiske delegasjon som har kommet etter 7. oktober, fikk vi høre, forteller Torp.

Et rakettskjold

I etterkant av konferansen slo Jerusalem Post til med følgende tittel: «Er de kristne Israels diplomatiske 'Iron Dome?'» med henblikk på rakettskjoldet «Iron Dome.»
– Trosbasert diplomati er Israels sterkeste åpen i vårt diplomatiske arsenal, sa president i Israel Allies Foundation, Josh Reinstein i en uttalelse til Jerusalem Post i kjølvann av konferansen.

Powered by Cornerstone