Aktuelt/Relansering av Knessets Kristne Venner i Jerusalem

Relansering av Knessets Kristne Venner i Jerusalem

Norge Idag, Aleksander Overå
03. Mai 2023
Relansering av Knessets Kristne Venner i JerusalemJosh Reinstein holdt velkomstaten i Knessets rotunde for 60 kristenledere fra hele verden. Foto: Oslokirken Relansering av Knessets Kristne Venner i JerusalemKnessets Kristne Venner Sharren Haskel, med-leder fra Det Nasjonale Enhetspartiet, sammen med Jan-Aage Torp. Foto: Oslokirken Relansering av Knessets Kristne Venner i JerusalemKnessets Kristne Venner Yuli Edelstein (Likud), leder av Knessets utenriks- og forsvarskomite og med-leder av det israelske parlamentets kristne venneforening KCAC, sammen med Jan-Aage Torp. Foto: Oslokirken Relansering av Knessets Kristne Venner i JerusalemKnessets Kristne Venner Boaz Bismuth fra Likud er personlig venn av Donald J. Trump, og ble innvalgt i Knesset i 2022 etter å ha vært ambassadør i Mauritania og sjefredaktør av dagsavisen Israel Hayom. Foto: Oslokirken

— Dere kristne er Israels beste og viktigste venner, erklærte Yuli Edelstein (Likud), leder av Knessets utenriks- og forsvarskomite og med-leder av det israelske parlamentets kristne venneforening KCAC, i sin velkomsttale til 60 internasjonale kristenledere som var samlet i Knessets rotunde i går, tirsdag, 2. mai.

Det israelske parlamentets kristne venneforening, Knesset Christian Allies Caucus (KCAC), ble relansert for det 25. Knesset som ble valgt av det israelske folket i november 2022.

Edelsteins med-leder fra Det Nasjonale Enhetspartiet, Sharren Haskel, berømmet KCACs arbeid som har ført til en vellykket kamp imot antijødisk lovgivning i mange land.

— 17 medlemmer av Knesset fra fem forskjellige politiske partier stiller seg bak KCAC som har som formål å åpne formelle og direkte kommunikasjonslinjer mellom Knesset-medlemmer og kristne ledere, organisasjoner og politiske representanter verden over, forteller Jan-Aage Torp, som var til stede i Knesset, til Norge IDAG.

Relansering av Knessets Kristne Venner i JerusalemKnessets Kristne Venner Jürgen Bühler, direktør for Internasjonal Kristne Ambassade Jerusalem (ICEJ) og Dag Øyvind Juliussen, leder for den norske avdeling IKAJ, var også til stede. Foto: Oslokirken

Torp forklarer at KCAC ble grunnlagt i 2004 etter initiativ av jøden Josh Reinstein som er foreningens direktør. Idag finnes 52 parlamentariske venneforeninger på alle kontinenter, som virker under paraplyen Israel Allies Foundation (IAF). I Europa er nordmennene Dag Øyvind Juliussen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem (IKAJ) og Jan-Aage Torp fra European Apostolic Leaders (EAL) styremedlemmer.

Relansering av Knessets Kristne Venner i Jerusalem
Powered by Cornerstone