Aktuelt/– Et mandat for kristne å elske Israel

– Et mandat for kristne å elske Israel

Norge Idag, Ingvill Mydland
04. November 2023
– Et mandat for kristne å elske IsraelI BRESJEN: Aina Torp åpnet konferansen sammen med sin mann Jan-Aage Torp. Her med datteren Selma, som nettopp fylte to år. Foto: Ingvill Mydland

OSLO: Aina Torp som arrangerte konferansen sammen med sin mann Jan-Aage Torp, har vokst opp med hjerte for Israel. Hun tolket flere av talerne fra plattfor- men, og åpnet israelsseminaret med å blåse i shofar.

–Jeg tror det er et mandat for oss som kristne å ha den kjærligheten til Israel, sier Aina Torp til Norge IDAG.

Midt i oktober var hun og mannen Jan-Aage Torp vertskap for en rekke celebre gjester med spiss- kompetanse om Israel, i regi av Kristen Koalisjon Norge. Konferansen ble holdt i Evangeliesalen Berøa på Grünerløkka i Oslo, og hovedtalerne var advokat Andrew Tucker fra tenketanken Thinc og Cornelis Kant som leder Christians for Israel, Europas største pro-israelske organisasjon.

– Bibelen sier tydelig og klart at Israel er Guds utvalgte folk, sier Aina Torp.

– Det betyr ikke at de er feilfrie, og aldri gjør noe galt, men Gud elsker Israel på en spesiell måte. Før dette seminaret, har Gud talt til meg og gitt meg dypere forståelse og større kjærlighet til Israel. Siden Jan-Aage ble med i Israels-arbeid i Europa, har det ført til at vi enda mer konkret har engasjert oss, forteller Aina Torp.

Powered by Cornerstone