Aktuelt/Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt land

Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt land

Norge Idag, Aleksander Overå
13. Januar 2023
Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt landAina og Jan-Aage Torp, pastorer i Oslokirken. Foto: Oslokirken

2022 var et innholdsrikt år for Torp. Blant annet møtte han israels sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir i Knesset, ble invitert til India på offisielt besøk, fikk store oppslag i egyptiske medier og han samarbeidet med kristne i Kina. I tillegg var han programleder i talkshowene Insight og Hovedstaden.

I forbindelse med inngangen til det nye året tok vi i Norge IDAG kontakt med pastor i Oslokirken, Jan-Aage Torp, for å høre hans refleksjoner om året som gikk og planene for det nye året.

Internasjonalt engasjement

Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt landChristian Media Summit 2022: Jan-Aage Torp, her sammen med Mette Kronstad Johnsen og Elise Schøll fra BCC Media, på den internasjonale konferansen som organiseres av pressekontoret til den israelske regjeringen, Government Press Office (GPO). Foto: EAL

Torp har bygget en stor internasjonal kontaktflate gjennom organisasjonene Kristen Koalisjon Norge (KKN), der han er formann, og som president i European Apostolic Leaders (EAL).

I desember deltok han på den viktige internasjonale mediekonferansen «Christian Media Summit» i Israel.

— Det var svært matnyttig. Ikke minst sesjonen i Knesset der jeg fikk samtale personlig med Israels nye sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir som ga et meget tillitvekkende inntrykk.

Torp var i Jerusalem for å forberede årskonferansen for European Apostolic Leaders (EAL) som skal holdes i Israels hovedstad den 26.-29. september 2023.

Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt landJan-Aage Torp med Jerusalems viseborgermester Fleur Hassan-Nahoum. Foto: EAL

— Jeg fikk meget god hjelp av Jerusalems viseordfører Fleur Hassan-Nahoum som organiserte et møte for meg med de fremste religiøse ledere i Israel. Å ha god kontakt med jøder, kristne, muslimer og drusere i Israel er meget viktig for meg - i Abrahamavtalenes ånd - fordi vi trenger å bringe Midtøstens folk sammen i fred og gjensidig respekt for hverandre, sier Torp.

Programleder på TV Visjon Norge: — Europas største og beste evangelikale TV nettverk

— Det er naturligvis en stor ære for meg å ha mitt ukentlige program, Hovedstaden med Pastor Torp, på TV Visjon, som er Europas største og beste evangelikale TV-nettverk. Jan Hanvold gir meg full frihet, og resultatene overgår nok hva både han og jeg forventet da jeg startet for snart tre år siden.

Torp sier han ikke opptrer som journalist, men som en nysgjerrig og brobyggende pastor i hovedstaden. 
— Min visjon for programmene er å bygge bro og skape tillit i miljøer som vi sjelden eller aldri kommuniserer med.

Produksjonen av den nye sesongen 2023 regner han med kommer i gang i februar.

— Jeg vil ikke røpe gjestenes navn, men jeg kan si at næringslivets ledere vil være med, og en rekke ideologer og samfunnstopper.

«Insight with Pastor Torp» på kinesisk TV

I 2023 fortsetter Torp å lage sine engelskspråklige, nettbaserte, ukentlige TV-programmer «Insight with Pastor Torp».

— I 2023 blir fokuset på ledere i den kinesiske verden. Disse programmene vil vises på kommersielt TV i Taiwan og Kina, og noen andre land vurderer også å sende dem.

Utsatte Nyttårssamlingen

På nyttårsaften ble KKN nødt til å utsette den planlagte Nyttårssamlingen. Hovedtalerne Gabriele Kuby (München) og Jerzy Kwasniewski (Warszawa), var personlig involvert i prosedyrer rundt Pave Benedikt XVIs død.

— Vi jobber med ny dato med de samme talerne. Å ha verdensledende ideologer som Gabriele Kuby og Jerzy Kwasniewski er en begivenhet som vil øke kompetansen og innsikten innen vår kristenkonservative bevegelse. Når vi har sånne samlinger er det for å utruste fotfolket i en stadig mer kompleks verden, forteller Jan-Aage Torp.

Internasjonalt arbeid

Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt landLederne for 40 Days for Life under en hyggelig lunsj i Oslo i november: Jan-Aage Torp, Jerzy Kwasniewski, Robert Colquhoun, Pamela Delgado og Tomislav Cunovic. Foto: Oslokirken

I november uttalte Torp seg positivt om Egypts rolle som arrangør av FNs klimakonferanse (COP). Det ble lagt merke til i Egyptiske medier, og den egyptiske statsråden dr. Muhammad Mukhtar Gomaa takket Torp.

— Jeg har et meget tett forhold til egyptiske ledere, og det er både tale om at jeg skal på nytt til mine muslimske venner i Kairo, men vi planlegger også et symposium i Oslo om visse aspekter ved Det Grønne Skiftet, og her vil en av verdens fremste muslimske ledere medvirke.

Norge IDAG har tidligere fortalt om det nært forestående offisielle besøket til India. Torp ser fram til reisen. 
— Jeg er gjest av Indias utenriksminister 14-22 januar, og vil møte fremtredende ledere for Indias store religioner samt politikere, religionsprofessorer m.fl. Siktemålet er å få et sant innblikk i religionsfrihetens kår i India. Jeg har store forventninger!

I november publiserte EAL videoer fra en kinesisk menighet, og Torp kunne melde om at kristendommen er på fremmarsj i Kina
— Min gode venn er apostel Alvin Cheah i Shanghai. Vi samarbeider om mange prosjekter, og mitt engasjement gjelder kinesiske kristne i Kina, Taiwan og mange andre land. Ingen tvil om at Kirken står sterkere blant kinesere enn noen sinne.

Oslokirken vokser

— Oslokirken er i stille vekst, forteller Torp. Pinsemenigheten som holder til i Oslo, der han og hans kone Aina er pastorer, fokuserer på personlige relasjoner og disippelgjøring.

— EAL og KKN er forlengelsen av vårt arbeid, i samarbeid med mange menigheter i inn- og utland.
Oslokirken og samarbeidspartnere lanserer 40 Dager for Livet fra 22. februar til 2. april, og dette innvarsler en ny tid i abortkampen i Norge. 40 Days for Life ble tildelt Familievernprisen 2022.

Også i 2023 skal Familievernprisen deles ut.

— Vi vurderer flere fremragende kandidater. Mye tyder på at en sterk familiebevegelse i det sørlige Europa vinner denne gangen. Vi kommer tilbake til dette om noen måneder, sier Torp.

Pastor Jan-Aage Torp i nyttårsintervju:
 — Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt landPastor Jan-Aage Torp. Foto: Oslokirken

Torp har mye å se fram til i året som kommer, både i sitt virke og på det personlige plan.
— Noe av det mest spennende i 2023 blir våre vekkelseskampanjer med profeten Rich Vera fra Orlando og apostelen Alvin Cheah fra Shanghai. Vi tror at vekkelsens ild skal tennes i Oslo og over hele vårt land.

— Spesielt ser jeg frem til at Aina og jeg bygger vår familie som et gledens sentrum, et trygghetens telt, en fredens bolig. Ingen ting får komme i veien for vår familie! avslutter pastor Jan-Aage Torp.

Powered by Cornerstone