Aktuelt/Ønsket ny ambassadør velkommen

Ønsket ny ambassadør velkommen

Fikk gave fra Kristen Koalisjon Norge og Norge IDAG
Norge Idag, Ingvill Mydland
07. Februar 2024
Ønsket ny ambassadør velkommenDIPLOMATER: Familien Torp var gjester hos Det nye indiske ambassadørparet Dr. Acquino og Darshini Vimal. Foto: Oslokirken Ønsket ny ambassadør velkommenDette brevet var vedlagt gaven til Indias ambassadør (foto: Oslokirken) Ønsket ny ambassadør velkommenOSLOPASTOR: Jan-Aage Torp overrakte gave på vegne av Kristen Koalisjon Norge og Norge IDAG. Foto: Oslokirken

Det ble et varmt møte med Indias nye ambassadør, som fikk Magnus Lagabøtes Landslov i praktutgave.

Pastorparet Aina og Jan-Aage Torp med sin to-årige datter Selma var middagsgjester hjemme hos det nye indiske ambassadørparet Dr. Acquino og Darshini Vimal tirsdag, og benyttet anledingen til å overrekke som gave Magnus Lagabøtes Landslov av 1274 i praktutgave.

– Ambassadørparet var svært interessert i å lære om landsloven, som i år har sitt 750-årsjubileum i Norge. Den samme praktutgaven ble i forrige uke gitt av Nasjonalbiblioteket som gave til Kong Harald, sier Jan-Aage Torp til Norge IDAG.

Gaven til ambassadøren ble gitt i fellesskap av Kristen Koalisjon Norge (KKN), der Jan-Aage er formann, og av Norge Idag ved sjefredaktør Finn Jarle Sæle.

Norge har langvarige og gode bilaterale forbindelser med India. Norge var et av de første landene som anerkjente Indias uavhengighet i 1947, på selve uavhengighetsdagen. De diplomatiske forbindelsene mellom India og Norge strekker seg tilbake til 1952, ifølge norway.no.

Powered by Cornerstone