Aktuelt/Familie, tro og frihet er avgjørende for ethvert samfunn: Pastor Torp

Familie, tro og frihet er avgjørende for ethvert samfunn: Pastor Torp

Standard Post India
20. Januar 2023
Familie, tro og frihet er avgjørende for ethvert samfunn: Pastor TorpProfessor Saneem Fatima og Jan-Aage Torp Familie, tro og frihet er avgjørende for ethvert samfunn: Pastor TorpUrdu Action

(Standard Post) Hyderabad, 19. januar: 'Tro, familie og frihet er de grunnleggende byggesteinene i samfunnet.

Samfunn som verdsetter familie, tro og frihet overlever, de som ikke gjør det går til slutt i oppløsning over tid, sa den norske Pastor Jan-Aage Torp, en oppbyggelig foredragsholder, som er på besøk i India i dag mens han holdt foredraget «Kultur og fred i India»  ved Maulana Azad National Urdu University (MANUU) organisert av UGC - Human Resource Development Center (UGC HRDC).

Jan-Aage Torp samhandlet også med rektor, Professor Dr. Syed Ainul Hasan og universitetsfogd Professor Ishtiaque Ahmed og andre fakultetsmedlemmer.

Han snakket om det enorme kulturelle mangfoldet i India og satte pris på friheten som er tilgjengelig for inderne. I en tale til en fullsatt konferansesal sa pastor Torp at «Jeg har deltatt i anti-abortkampanjer i Norge som er fullstendig ikke-voldelige.  Gandhis filosofi vil aldri gå av moten, sa han.  Når han snakket om religiøs omvendelse, påpekte han at omvendelse gjennom materielle fordeler og tvang ikke kan være grunnlaget for religiøs omvendelse.

Familie, tro og frihet er avgjørende for ethvert samfunn: Pastor TorpHindu News - Standard Post

Prof. Siddiqui Mohd Mahmood, OSD II og dekan, School of Education and Training, talte også i anledningen.  Prof. Saneem Fatima, direktør, UGC HRDC introduserte gjestetaleren.  Hun påpekte at det var India som ga verden de åndelige konseptene til Maya (=det overnaturlige) og Moksha (=selvinnsikt).

Powered by Cornerstone