Aktuelt/Seminar med Cornelis Kant: – Jøder har aldri drept eller forfulgt kristne

Seminar med Cornelis Kant: – Jøder har aldri drept eller forfulgt kristne

Norge Idag, Ingvill Mydland
24. Oktober 2023
Seminar med Cornelis Kant: – Jøder har aldri drept eller forfulgt kristneGJESTETALER FRA NEDERLAND: Cornelis Kant er eksekutivdirektør for Christians for Israel International. Foto: Ingvill Mydland

– Når du besøker europeiske byer, ser du at det er egne jødiske kvarterer mange steder. Årsaken til det, er at de kristne plasserte jødene i egne områder for å beskytte seg mot dem, forklarte Cornelis Kant, som tok et oppgjør med antisemittisme.

Han tok et sterkt oppgjør med kristent tankegods mot jøder, Cornelis Kant, tirsdag i Evangelisalen Berøa midt på Gründerløkka.

Han er akkurat nå i Oslo og underviser på Israelsseminar i regi av Kristen Koalisjon Norge (KKN). Som leder for Europas største pro-Israel organisasjon, Christians for Israel International, trakk han frem flere alarmerende fakta:

Blant annet var det en viss biskop av Kartago, St. Cyprian, som riktignok levde helt tilbake i 200-255 e.Kr., men han sto for et tankegods der han sa at jøder er et «forbannet folk», og at «djevelen er jødenes far».

– Jøder har aldri drept eller forfulgt kristne. Men uttalelser som den St. Cyprian og andre kirkefedre sa, fikk folk til å tro at jødene var onde. Slik ble erstatningsteologien mer og mer implementert i den kristne teologien, advarte Cornelis Kant.

Seminar med Cornelis Kant: – Jøder har aldri drept eller forfulgt kristneTOLKET: Aina Torp oversatte Cornelis Kants tale til norsk. Foto: Ingvill Mydland

Gul hatt eller stjerne

På 1100-tallet kom disse egne reglene i europeiske byer, om at jødene måtte bo i spesielle kvarterer.

Så, i 1215 fant europeiske kristenledere det nødvendig å ta det et steg lenger. Da bestemte de at jødene måtte gå med en gul hatt eller stjerne på klærne!

– Så det var ikke bare nazistene som kom med gul stjerne, påpekte Kant.

– Det var kirkens oppfinnelse at jødene måtte gå med en gul hatt. Det var for at de kristne skulle kunne passe på seg selv, og vokte seg mot jødene.

Spanske tilstander

I 1492 bestemte Kong Ferdinand av Aragon og Dronning Isabella av Spania at jødene skulle få tre valg. Enten måtte de konvertere til kristendommen, eller forlate landet uten å få med seg sine eiendeler - eller bli drept.

I sitt seminar viste Kant til hvordan den kristne kirkes eksistens over hele verden hviler på Guds pakt med Israel.

– I 1. Mosebok 12,3 står det at alle hedningefolk skal velsignes gjennom Abraham, minnet Kant om.

Israelseminaret i regi av Aina og Jan-Aage Torp i Berøa fortsetter tirsdag kveld og onsdag denne uken.

Powered by Cornerstone