Aktuelt/Med takknemlighet til EAL

Med takknemlighet til EAL

Kalpana Dein
12. August 2023
Med takknemlighet til EALDr. Kalpana Dein med Dr. Bala Bhaskar, Indias ambassadør til Norge, på EALs årlige samling i Oslo i april 2022 (foto: EAL)

Jeg møtte apostel Jan-Aage på en konferanse i Leicester for en del år siden. Budskapet hans var midt i blinken. Jeg husker jeg tenkte at hvis jeg bare hadde hørt dette for 10 år siden, ville jeg ikke ha gjort de feilene jeg hadde gjort. Det som imidlertid imponerte meg var hans ånd.

Jeg ba derfor apostelen om å tale på Heart of Prayer (HoP) i London det året (2016), da jeg fikk møte hans herlige kone, Aina.

Året etter ba de meg til en EAL-samling, hvor jeg møtte apostelen Paivi. Jeg elsket å snakke med henne, og derfor inviterte jeg henne til å delta på en kvinnekonferanse som jeg deltok på i London.

Den første dagen av denne begivenheten snudde hun seg til meg og sa: Gud vil ha et «Hallowed» (Heart of Prayer) i Finland. Det var 2017, da Paivi ledet meg til Eva og pastor Paivi (ikke samme person som apostel Paivi), som begge skulle bli kjære venner, og vi holdt den første HoP i Helsingfors.

Noen år senere på en annen EAL møtte jeg Ps Ronald Joel fra Sør-Afrika. Jeg holdt kontakten med ham. En dag etter HoP England kontaktet han meg da jeg satt fast i trafikken i unødig lang tid (jeg hadde blåtann i bilen). Under denne samtalen hvor han oppmuntret min tro, gjorde jeg noe jeg nesten aldri gjør. Jeg spurte Ps Joel om han ville ha en HoP i Sør-Afrika, og han takket ja! Ps Joel var tro mot sitt ord, og vi hadde vår første HoP Johannesburg i 2022.

Med takknemlighet til EALKalpana Dein ble betjent på EALs samling i Oslo i 2022 av Cindy Jacobs, tolket til norsk av Aina Torp (foto: EAL)

På EAL i 2022 i Oslo hadde apostel Jan-Aage elskverdig bedt meg snakke om HoP. Etter foredraget mitt inviterte Ps Israel (som er basert i Israel) meg til å ha en bønnesamling for kvinner i Israel. Vi er nå i ferd med å planlegge den første HoP for kvinner noensinne i Ashdod i november i år (2023). På EAL i 2022 hadde jeg også det privilegium å møte den indiske ambassadøren i Norge. På nok en EAL møtte jeg pastor Elona fra Albania som senere talte på en HoP i England.

Når jeg ser tilbake, er jeg veldig takknemlig for å ha møtt apostel Jan-Aage og Aina Torp, ikke bare på grunn av hvor mange dører som har åpnet seg for HoP gjennom dette, men fordi det brakte meg i kontakt med noen fantastiske mennesker fra hele verden, og det ga meg et hjerte for Europa.

Jeg ble rørt over å se så mange europeiske kristne som elsker Jesus og elsker sine nasjoner. For et privilegium det har vært!

Min takknemlighet rettes til Gud vår kjærlige, himmelske Far, og til de vakre Torps (inkludert Selma).

Nåde og fred,

Dr. Kalpana Dein (medleder for Heart of Prayer)

Powered by Cornerstone