Aktuelt/Vårt Land raljerer igjen

Vårt Land raljerer igjen

EAL Media
02. Mai 2023
Vårt Land raljerer igjen Vårt Land raljerer igjenSkjermbilde fra Vårt Land den 2. mai 2023

- Vårt Land bruker satire- og spottespalten Hugin & Munin til å avfeie og raljere med sine presumptive motstandere, forteller pastor Jan-Aage Torp EAL Media.. 

- Dette gjorde ravnene på tirsdag 2. mai med meg etter at jeg tok et skarpt oppgjør med avisen under min tale om media på Oslo Symposium.

- Men istedenfor å imøtekomme meg, slik seriøse medier som NRK, Aftenposten og VG gjør ved å invitere til en saklig samtale, velger Vårt Lands sjefredaktør å raljere, sier Jan-Aage Torp. - Poengene i min tale er herved enda en gang bevist av avisen selv!

Her er teksten:

FRI PRESSE I

Forrige helg ble årets første Oslo Symposium – av to – avholdt. Avisen Norge IDAG og Visjon Norge var blant arrangørene, mens Kristen Media Norge, med Bjarte Ystebø i spissen, arrangerer sitt Symposium i august.

Blant talerne var pastor Jan-Aage Torp, som viet bilaget og den kristne dagspresse forøvrig noe oppmerksomhet i sitt innlegg. «Det som ofte skjer, er at de kristne mediene bruker som årsak til å gjøre som de vil, at de hevder å ha ‘spesialkompetanse’ på kristenheten», sa Torp, og fortsatte: «Det er feil, for de rekrutterer sine journalister fra helt andre miljøer. De føler seg fristilte til å skrive det de vil om Svein-Magne Pedersen, Norge IDAG og TV Visjon Norge».

Fristilte journalister. Det skulle tatt seg ut.

FRI PRESSE II

Pastor Torp trakk også fram flere saker der han mener bilagets journalister ikke hadde gjort sin faktasjekk, og ba dem om å skamme seg.

Han pekte også på det han mener er tvilsomme forhold i pressen, knyttet til bilagets sjefredaktør Bore: «(Kona) til Bore er leder i PFU. Vi trenger å ta et skarpt oppgjør og be til Gud. Kanskje redaktøren blir avsatt», sa Torp.

Eller skilt?

Powered by Cornerstone