Minneord: George Verwer forfremmet til herligheten

Jan-Aage Torp
17. April 2023
Minneord: George Verwer forfremmet til herlighetenFoto: Eva Rindfuss, Public domain, via Wikimedia Commons Minneord: George Verwer forfremmet til herlighetenGeorge Verwer, tolket av Jan-Aage Torp, på Pinsebevegelsens sommerkonferanse på Hedcmarktoppen i juli 1983 (foto: Korsets Seier)

George Verwer (født 3. juli 1938) ble forfremmet til herligheten 14. april 2023.

Havn var en amerikansk evangelist og grunnleggeren av Operasjon Mobilisering (OM), trolig verdens mest effektive misjonsorganisasjon etter andre verdenskrig.

Verwer skrev flere bøker om kristne temaer. Han var en lidenskapelig talsmann for radikalt disippelskap som det eneste legitime alternativ for mennesker som tror på Jesus. Hans arbeid i den siste tiden var i India (Barathdasham i Telugu). Over en million bøker han forfattet er blitt distribuert verden over.

Jeg var velsignet over å kjenne George personlig.

Som tenåring og ung pastor var jeg ofte hans tolk på konferanser i Norge. Han var en stor inspirasjon for meg, og viste stor interesse for min utvikling,

I 1997 møtte jeg ham plutselig igjen på Global Consultation on World Evangelization (GCOWE II) i Pretoria, Sør-Africa. Han husket meg øyeblikkelig, og ga meg verdifull input.

Så i 2007 ble jeg rammet av tragedie i mitt personlige liv. Jeg kontaktet ham ikke. Men han var blitt kontaktet av sine venner i Norge som fortalte ham om mine vanskelige omstendigheter. Plutselig - tilsynelatende ut av intet - mottok jeg en skriftlig melding fra George Verwer, der han forsikret meg om hans fulle støtte og forbønner, og erklærte at «dette er ikke slutten, Jan-Aage. Du kommer igjennom dette, og blir sterkere enn noen sinne!»

For et budskap å få i en tid der jeg var lengst nede!

Jeg er lei meg for George Verwers død, men jeg vet at han er blitt forfremmet til herligheten,

Hvil i fred, George!

Powered by Cornerstone