Aktuelt/Egypts ambassadør Amr Ramadan: Jeg er imot all ærekrenkelse av religioner

Egypts ambassadør Amr Ramadan: Jeg er imot all ærekrenkelse av religioner

EAL Media
31. Januar 2023
Egypts ambassadør Amr Ramadan: Jeg er imot all ærekrenkelse av religionerAmbassador Amr Ramadan (Foto: Sahar Zargar)

Vi har spurt Egypts ambassadør i Norge, H.E. Amr Ramadan, om hans kommentarer angående brenning av Koranen som skjer gjentatte ganger i Sverige, Danmark og Norge.

«Regjeringene bør revurdere å tillate at anti-islamske eller faktisk anti-religionsmøter generelt blir organisert under påskudd av ytringsfrihet. Vi har tidligere sett konsekvensen av denne politikken i å skape spenninger i samfunnet, spesielt når disse demonstrantene ikke er rettet imot andre medborgere, men mot en hellig religion med mer enn 1,9 milliarder tilhengere over hele verden... det er 25 % av verdens befolkning. Hvordan kan en fornuftig tjenestemann eller politiker tillate å rive sider fra Koranen i et så respektløst og provoserende scenario?

Vi bør alle jobbe sammen imot hatforbrytelser, fremmedhat og islamofobi, og for å forbedre forståelsen blant tilhengere av de tre hellige religionene for de felles verdiene som deles av hele menneskeheten. Mer interreligiøs og interkulturell dialog er nødvendig for å overvinne eksisterende misoppfatninger.

Hva har det å brenne andres hellige bok med ytringsfrihet å gjøre?! Jeg ser at ytringsfrihet for kristne har mer å gjøre med å brenne sin egen bok som de tror på, Bibelen, ikke de hellige bøkene fra andre trosamfunn som de sannsynligvis ikke engang har lest, ikke forstår eller tror på. Jeg er tross alt imot alle disse ærekrenkelseshandlingene.»

Powered by Cornerstone