Aktuelt/IRF Summit 2023 - Observasjoner og analyse

IRF Summit 2023 - Observasjoner og analyse

Alvin Cheah
07. Februar 2023
IRF Summit 2023 - Observasjoner og analyse

Alvin Cheah er en predikant født i Malaysia, men bosatt i Shanghai, Kina sammen med sin kone Eva.

Alvin Cheah deltok på international Religious Freedom Summit (IRF Summit) i Washington DC 31, januar-1, februar,

Her er Alvin Cheahs observasjoner og analyse:

1. Ambassadør Sam Brownback, toppmøtets vert - Jeg var veldig glad for å møte Sam personlig og ha to korte, men viktige samtaler med ham. Sam slår meg som en kjærlig, oppriktig og ekte person. Dette var forfriskende midt i et hav av ikke fullt så ekte mennesker som var i Washington for å sikre seg mektige mennesker og penger. En mann med det ømme hjertet til en åndelig far.

2. Dr Katrina Lantos Sweet, med-vert - Katrina brakte et personlig ansikt til toppmøtet ... nådig, varm... Hun er kjærlig mot alle.

Disse to lederne er en velsignelse for toppmøtet med sin ekthet, varme, oppriktighet, intelligens og vennlighet!

3. Deltakerne er stort sett veldig motiverte og engasjerte for religionsfrihet. Noen få er overlevende fra religiøs forfølgelse og brakte et svært alvorlig perspektiv til toppmøtet.

4. Imidlertid fant jeg meg selv, etter nærmere ettertanke: Hvordan toppmøtet kan gå videre fra bare å være en pratebutikk, til å kunne ta beslutninger og lage en handlingsplan for å konfrontere religiøs undertrykkelse og menneskerettighetsbrudd. Problemet er at nåtidens viktigste internasjonale sosiopolitiske spørsmål ikke er tatt opp.... Disse sakene er som 'elefanter i rommet', og kan ikke ignoreres hvis vi virkelig er forpliktet på religionsfrihet og menneskerettigheter.

Disse ´elefantene i rommet´ har å gjøre med USAs egen historikk med menneskerettighetsbrudd og religiøs undertrykkelse. Hvis Washington ikke kan løse disse problemene og deres nåværende konsekvenser, blir det ingen utvikling.... Toppmøtets høyrøstede erklæringer kommer til å høres hult ut, og vi kan bli anklaget for hykleri.

Disse problemene er:

4.1 Problemet med indianere, som ble utsatt for den amerikanske regjeringen og hærens utryddelse via mange indisk-hvite mann-kriger over 200+ år. På samme måte ble nærmere 14 millioner av en befolkning på 14,5 millioner innfødte massakrert av den amerikanske hæren, og deres land stjålet... Deres kultur og religion ødelagt... Det var folkemord i stor skala! I dag lider fortsatt innfødte amerikanere av konsekvensene av dette folkemordet.
4.2 Problemet med svart slaveri og undertrykkelse. Det har aldri blitt gitt noen kompensasjon til det svarte samfunnet frem til i dag, for misbruk og lidelse under slaveri.
4.3 Nylig er det spørsmålet om Washingtons ødeleggende kriger i Midtøsten (hovedsakelig Irak og Afghanistan) som drepte nesten en million arabiske muslimer... De fleste av dem sivile, kvinner og barn.

5. Uten å adressere disse 'elefantene i rommet' tilstrekkelig, kan ikke IRF-toppmøtet håpe på å komme videre, men blir en farse.

Powered by Cornerstone