«La oss bygge broer, ikke murer»

EAL Media
01. Juli 2022

«La oss bygge broer, ikke murer»: Den berømte talen av Dr. Martin Luther King Jr. for 60 år siden ble uttalt i en tid av konflikt og turbulens. Noen ble sinte, men mange fikk håp.

«La oss bygge broer, ikke murer»Dr. Ahmed el-Tayeb, Storimamen av Egypts Al-Azhar, tok varmt imot Jan-Aage Torp på Al-Azhar i mars 2021 (offisielt foto fra Egypts utenriksdepartement)

I februar 2019 i Abu Dhabi møttes Pave Frans og Dr. Ahmed el-Tayeb, Storimamen av Egypts Al-Azhar (også kjent som Storimamen av Cairo), det høyeste læresetet innen Sunni Islam. De benyttet begge anledningen til å offentliggjøre en felles uttalelse der de uttrykte sitt håp om fred og forøket forståelse i verdenen av politikk og religion.

I kjølvannet av møtet mellom lederne av katolisismen og sunni kom det som mange kaller «Abrahamavtalene», under mesterlig veiledning av President Donald J. Trump, og som førte til normaliseringen av relasjonene mellom Israel og fire muslimske stater: Forente Arabiske Emirater, Bahrain, Marokko og Sudan, og som ble et tillegg til de robuste fredsavtalene mellom Israel og Egypt (1979) og Jordan (1994).

Dette er hva European Apostolic Leaders (EAL) arbeider hver dag for å bringe til verden. Vi tror ikke på religionsblanding, men på ærlig dialog, konstruktivt samarbeid, og å ære hverandre.

Da EALs president Jan-Aage Torp hadde et personlig møte i Cairo i mars 2021 med Dr. Ahmed el-Tayeb, Storimamen av Egypts Al-Azhar, var dette ånden i møtet, og flere storartede ting er på vei.

Powered by Cornerstone